Díjat nyert a magyar csapat a Bocuse d’Or döntőjében
A legjobb tál díját hozták el Lyonból.
Norvégiában rendezték az európai válogatót, ahol eldőlt, Kelemen Roland csapata ott lesz a döntőben is.
Kedden kezdődik a Bocuse d’Or európai válogatója Trondheimben, ahol a magyar csapat is rajthoz áll, hogy az idei témákból – többek között rénszarvas-fartőből, akvavitből és fésűkagylóból – kihozza a legtöbbet. Hogy látja az esélyeket 2022 ezüstérmese, Dalnoki Bence?
Kelemen Roland nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét.
A versenyt Dánia csapata nyerte meg.
Négy csapat mérte össze a tudását a magyar döntőben.
Egy magyar séf is részt vett a világ legfontosabb szakácsversenyén, a gasztronómia olimpiáján Lyonban. De hogy néz ki egy ilyen esemény belülről, és mi benne a jó? A hvg.hu helyszíni tudósítása a Bocuse d’Orról.
Lezajlott a világ legfontosabb séfversenye, a Bocuse d’Or döntője Lyonban: Magyarországot Veres István képviselte. De mi ez a verseny, és hogy kerülnek ide kiszállítós ételdobozok? A hvg.hu a helyszínen követi az eseményeket.
Nem lehet azt mondani, hogy a világ legfontosabb séfversenye, a Bocuse d’Or szervezőinek ne lenne humora.
Kilencedik lett a szakácsverseny európai fordulóján a magyar csapat.
Veres István képviselheti Magyarországot a Bocuse D'Or szakácsverseny európai döntőjén májusban Tallinnban.
A verseny szerdán lesz, hat magyar szakács részvételével. A győztes mehet Tallinba a Bocuse d'Or európai döntőjébe.
Pohner Ádám saját fine dining főztjét is meg tudja unni, de a tükörtojást és édesanyja húslevesét soha. HVG-portré.
A Bocuse d'Or hivatalos Twitter-oldalára már felkerültek a fotók a versenyen készült ételekről.
Többféle kagyló és csontos karaj – ebből kell nagyot alkotniuk a 2019-es Bocuse d'Or világdöntőjén részt vevő séfeknek. Pohner Ádám és magyar csapat kedden, másodikként kezd főzni.
Attól függ, hogy inni vagy enni akarjuk. Mert a pohárba a karthauzi szerzetesek gyógynövényes likőrje, a Chartreuse kerül. A tányérra pedig egy zöldség alapú fogás, amelyet a derék vega szerzetesekről neveztek el. Az évszázadok során bámulatos átváltozásra lett képes, olyannyira, hogy most a Bocuse d'Or világot jelentő porondjára lép.
Pohner Ádámék nagyon szépen, összeszedetten dolgoztak a versenyboxban. Eredményhirdetés holnap.
A séfek legrangosabb világversenye újabb fejezetéhez érkezett. A hazai nyitány a minap lezajlott selejtező volt, ahonnan hatan jutottak tovább az országos döntőbe, egytől egyig kiváló gasztroműhelyekből.
Kelemen Roland séf mellett Fodor Noel commis, Szabó László coach és Dalnoki Bence csapatvezető képviseli Magyarországot a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny európai döntőjében március 19-20-án a norvégiai Trondheimben.
Nemigen fordult még elő, hogy a magyar gasztronómiát, a hazai séfeket, alapanyagokat ugyanabban az időpontban a világ három nagyvárosában is megismerhetik a szakemberek és az érdeklődő gasztronauták. Ezekben a napokban ott vagyunk Lyonban, Madridban és Tokióban is a legrangosabb szakmai eseményeken.